Workshop: Maak een schilderij & ontdek de creativiteit in jezelf 2017-12-05T18:57:02+00:00

Ik ben helaas niet creatief…

Klinkt deze zin herkenbaar?

Ben je wel eens jaloers op zogenaamde ‘creatieve mensen’? Zou je graag een schilderij maken maar weet je niet waar te beginnen? Vind je geen tijd om creatief te zijn of heb je geen plaats en materiaal? Heb je zin in een dagje ‘me-time’ & ontspanning?
Goed nieuws! Ik geloof dat iedereen creatief is en wil je graag helpen met de creatie van je eerste schilderij.

Maak een schilderij & ontdek de creativiteit in jezelf

We starten om 10 uur door op zoek te gaan naar inspiratie.
Wat spreekt jou aan? Welke kleuren passen bij jezelf en je interieur? Heb je een voorkeur voor zachte vormen of mag het expressiever? Hou je van details of heb je een voorkeur voor grote kleurvlakken? …
Na een kort woordje uitleg ga je om 11 uur ga je zelf aan de slag op papier.
Ideaal om een aantal technieken uit te proberen, te ervaren hoe de verf reageert, te voelen of je een voorkeur hebt voor een penseel, een spatel of iets anders…
Na een huisgemaakte vegetarische lunch beginnen we aan het schilderij op canvas.
Jij zal het schilderij zelf maken. Ik ben steeds in de buurt voor advies, uitleg en hulp. Je kan op voorhand doorgeven welk formaat* je voorkeur heeft.

*Maximum 80×80 cm om praktische redenen.

Tussen 17 en 18 uur sluiten we af en klinken we met een glaasje bubbles op creativiteit, het leven en je eigen schilderij.
Tijdens het klinken droogt je schilderij zodat je het straks mee naar huis kan nemen.

Praktische details & informatie

Datum
Zaterdag 20 januari 2018 van 10u tot 18u
Locatie
MIST, Jonghelinckstraat 8A, 2018 Antwerpen
Wat krijg je allemaal?
Drankjes, lunch, een hapje tussendoor, al het schildermateriaal inclusief een canvas van max. 80×80 cm.
(je geeft het formaat van keuze door via e-mail)
Wat breng je zelf mee?
Een goed humeur, een schort of kledij die vuil mag worden en eventueel voorbeelden van schilderijen die je aanspreken.
Max. 6 personen per workshop. 
Wie ben ik en waarom doe ik dit?
Ik ben Kathleen Steegmans en studeerde in 1998 af als Meester in de Beeldende Kunst aan de Provinciale Hogeschool, Departement Beeldende Kunst te Hasselt.
Tijdens mijn laatste expo hoorde ik verschillende mensen zeggen dat ze graag eens wilden schilderen maar dat ze zichzelf niet creatief vonden. Omdat ik geloof dat iedereen creatief kan zijn, het fijn vind om uitleg te geven en vroeger al eens workshops schilderen gaf, ontstond het idee om anderen te begeleiden in het maken van hun eerste schilderij en het ontdekken van de creativiteit die ze in zich dragen.

Wat zeggen anderen?

Ik vond de workshop zowel heel ontspannend als energiegevend. Ik heb helemaal geen schildertalent maar na deze workshop ben ik ervan overtuigd dat iedereen kan schilderen. Het leuke is dat, als het bij de eerste keer niet lukt, je telkens opnieuw aan een nieuwe laag kan beginnen. Het maakte m’n creatieve geest wakker en ik genoot van het experimenteren, van het aan niks anders denken, van het mislukken om er dan toch iets moois van te maken. Het leuke aan deze workshop was dat er zowel aandacht is voor het proces, het schilderen zelf, als voor het eindresultaat; het schilderij.

Annelies Maertens

Het was heel fijn mezelf even helemaal in een schilderwerk te laten gaan. De gelaagdheid was heel fijn, de begeleiding gaf veel vertrouwen en zo creatief bezig zijn, het is toch eens iets anders!

De anderen ondertussen ook zien creëren, vond ik ook een heel fijn aspect aan de oefening! Bedankt Kathleen, ik hoop dat je snel terug een groep in dit creatieve bad kan onderdompelen

Alexandra De Backer

Hoeveel kost de workshop?

Boek vóór 25 December 2017 en betaal €295. Deze prijs is inclusief btw, drankjes, hapjes, lunch, bubbles en al het materiaal dat je nodig hebt.
Vanaf 26/12 betaal je €350.
Heb je interesse maar ben je niet vrij op 20/01? Laat je e-mailadres hier achter en ik hou je op de hoogte van nieuwe data.

Yes, ik wil er bij zijn!

GA NAAR KATHLEENSTEEGMANS.BE