Ik ben helaas niet creatief…

Klinkt deze zin herkenbaar?

Ben je wel eens jaloers op zogenaamde ‘creatieve mensen’? Zou je graag een schilderij maken maar weet je niet waar te beginnen? Vind je geen tijd om creatief te zijn of heb je geen plaats en materiaal? Heb je zin in een dagje ‘me-time’ & ontspanning?
Goed nieuws! Ik geloof dat iedereen creatief is en wil je graag helpen met de creatie van je eerste schilderij.
Schilder worksop Antwerpen

Maak een schilderij & ontdek de creativiteit in jezelf

Workshop schilderen
We starten door op zoek te gaan naar inspiratie.
Wat spreekt jou aan? Welke kleuren passen bij jezelf en je interieur? Heb je een voorkeur voor zachte vormen of mag het expressiever? Hou je van details of heb je een voorkeur voor grote kleurvlakken? …
Na een kort woordje uitleg ga je zelf aan de slag op papier.
Ideaal om een aantal technieken uit te proberen, te ervaren hoe de verf reageert, te voelen of je een voorkeur hebt voor een penseel, een spatel of iets anders…
Workshop schilderen in antwerpen
Ontdek je creativiteit
Als je tevreden bent van het ontwerp begin je aan het schilderij op canvas.
Jij zal het schilderij zelf maken. Ik ben steeds in de buurt voor advies, uitleg en hulp.
Om af te sluiten klinken we met een glaasje bubbles op creativiteit, het leven en je eigen schilderij.
Tijdens het klinken droogt je schilderij zodat je het dezelfde dag nog mee naar huis kan nemen.
Maak je eigen schilderij

Wat zeggen anderen?

Ik vond de workshop zowel heel ontspannend als energiegevend. Ik heb helemaal geen schildertalent maar na deze workshop ben ik ervan overtuigd dat iedereen kan schilderen. Het leuke is dat, als het bij de eerste keer niet lukt, je telkens opnieuw aan een nieuwe laag kan beginnen. Het maakte m’n creatieve geest wakker en ik genoot van het experimenteren, van het aan niks anders denken, van het mislukken om er dan toch iets moois van te maken. Het leuke aan deze workshop was dat er zowel aandacht is voor het proces, het schilderen zelf, als voor het eindresultaat; het schilderij.

Annelies Maertens

Het was heel fijn mezelf even helemaal in een schilderwerk te laten gaan. De gelaagdheid was heel fijn, de begeleiding gaf veel vertrouwen en zo creatief bezig zijn, het is toch eens iets anders!

De anderen ondertussen ook zien creëren, vond ik ook een heel fijn aspect aan de oefening! Bedankt Kathleen, ik hoop dat je snel terug een groep in dit creatieve bad kan onderdompelen

Alexandra De Backer
Wie ben ik en waarom doe ik dit?
Ik ben Kathleen Steegmans en studeerde in 1998 af als Meester in de Beeldende Kunst aan de Provinciale Hogeschool, Departement Beeldende Kunst te Hasselt.
Tijdens mijn laatste expo hoorde ik verschillende mensen zeggen dat ze graag eens wilden schilderen maar dat ze zichzelf niet creatief vonden. Omdat ik geloof dat iedereen creatief kan zijn, het fijn vind om uitleg te geven en vroeger al eens workshops schilderen gaf, ontstond het idee om anderen te begeleiden in het maken van hun eerste schilderij en het ontdekken van de creativiteit die ze in zich dragen.
Kathleen Steegmans, Atelier Maart 2017

Praktische details & informatie

Workshop creativiteit antwerpenAcryl verf
Hoe kan ik inschrijven?
Deze workshop kan momenteel alleen geboekt worden door groepen van min. 5 en max. 8 personen. De workshop duurt min. 3u tot max. 8 uur.
Locatie
MIST, Jonghelinckstraat 8A, 2018 Antwerpen of een locatie naar jullie keuze.
Wat krijg je allemaal?
Alle workshops zijn inclusief al het materiaal (verf, papier, canvas in een formaat naar keuze, drankjes en een hapje, … ) Indien er gekozen wordt voor een volledige dag kan er een lunch voorzien worden.
Wat breng je zelf mee?
Een goed humeur, een schort of kledij die vuil mag worden en eventueel voorbeelden van schilderijen die je aanspreken.
Wat kost dat?
Vanaf €195 per persoon.
De prijs is afhankelijk van het aantal uren en het gekozen materiaal.

Heb je interesse maar vind je geen anderen om mee te doen?
In de lente/zomer plan ik een aantal ‘open workshops’. Laat je e-mailadres achter als je hiervan op de hoogte wil blijven.

GA NAAR KATHLEENSTEEGMANS.BE